BOKEN OM VÄSTGÖTASPETS = KLAR

March 31, 2017

 

 

 

Västgötaspetsen är en mycket gammal svensk hundras. Den tillhör de nordiska spetsarna som vandrade in med de första människorna till Norden efter istiden. Den lilla härdiga vall- och vakthunden med sina karaktäristiskt korta ben och stubbsvans utformades på västgötaslätten och var bondens egen hjälpreda. Rasen godkändes och började stambokföras 1943. Boken om västgötaspets är den första boken om rasen på svenska. Här finns alla fakta om rasen, från västgötaspetsens ursprung, släktskap med andra raser, de första hundarna och historiska uppfödare till hälsa, utseende och egenskaper. Boken innehåller drygt 300 fotografier på historiska och nutida hundar. Till boken hör ett stamträd för rasen.

 

Går att beställa: 
http://www.123minsida.se/Knalletorpet

jenny.pleym@gmail.com

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

March 23, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload